Rävspel & Kråksång?

Tillsammans framför vi allt från de mer sällan spelade medeltida visorna och sångerna till egna verk och blandar gärna med toner av folkmusik.

Målet är att i motsats till många andra ensembler som spelar historisk musik, inte stänga in musiken i dammiga konsertlokaler och museer, utan levandegöra den genom översättningar och teatralisk framtoning - precis som många visor en gång skrevs för att upplevas.

Bandet bildades vintern 1996/1997 och började arbeta med en idé om att tonsätta den lokale skalden och hembygdsforskaren Klas Olofssons dikter. Resultatet blev en CD kallad Vår hembygds sägen som gavs ut med stöd från Fristads Hembygdsförening och Borås kommun. Efter att ha startat med folkvisor via medeltidsmusik i översättning framförs nuförtiden alltmer egna kompositioner, oftast med vin, kvinnor och sång i fokus. Bandet har på resans gång släppt ytterligare fyra skivor; EIA (2005), Gästabudet (2007), Grytbitar (2009) samt Tidender (2015). Vi har spelat och spelar på alltifrån hembygdsgårdar, medeltidsveckor, ålderdomshem, fester och på glada lajvtillställningar mm.

Rävspel & Kråksång

Medlemmar

Anders Lövgren Harpor, säckpipor, flöjter, sång etc...

Erik Holmberg Laud, oud, sång

Fredrik Johansson Nyckelharpa, vevlira & kråksång

Kontakt

mail icon vgn@home.se Vi spelar till självkostnadspris för välgörande ändamål.

 


Horizontal ruler
      
 Aktuellt
Dansmelodier
Någon form av försök att spela in låtar som det dansas till pågår.
 
Inlagt: Monday, April 17, 2017

Nya skivan klar!
Nya plattan "Tidender" har nu kommit från presseriet och kommer säljas under sommar-gigen eller här via hemsidan 
Inlagt: Wednesday, July 01, 2015

Uppstartsfas för nya skivan påbörjad!
Så har vi då haft en första strukturafton där grovskisserna till kommande plattan har börjat framträda. Det handlar givetvis främst om nya alster komponerade I sus o dus 2009-2014, men även äldre bitar som vi spelat mycket men av olika anledningar ännu ej spelat in. Tematiken verkar variera mellan bacchanaliska upptempobitar, taktmässigt konstiga folkvisor, lajvlåtar och visor av lite allvarligare slag, dvs grundbulten för en standardrävspelsplatta. Vi ämnar försöka jobba vidare med detta under höst/vinter och hoppas kunna få klart den till gigsommaren 2015.  
Inlagt: Thursday, September 18, 2014

      
Hosted by MIG,   © Rävspel & Kråksång